Reddingsbrigade Moby Dick'72

Moby Dick '72 is een van de ruim 180 reddingsbrigades in Nederland die aangesloten zijn bij Reddingsbrigades Nederland.
Het doel van Reddingsbrigades Nederland is "Het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood in de ruimste zin van het woord". De belangrijkste activiteiten van Moby Dick '72 zijn dan ook de wekelijkse trainingen in zwembad Tropical te Rijen, waar aandacht wordt besteed aan opleiding en training in het zwemmend redden.

Hiernaast worden er in de loop van het jaar ook verschillende andere activiteiten georganiseerd, welke een meer ontspannend karakter hebben. Hierbij valt te denken aan spelletjesavonden, hulpverleningsweekenden of bijvoorbeeld het tweejaarlijkse uitstapje naar de Tongelreep in Eindhoven.

Om de vergaarde kennis in de praktijk te brengen is een bewakingsgebied cruciaal. Om deze reden zijn sommige van onze leden actief in samenwerking met Reddingsbrigade Breda om de natuurbaden de Galderse Meren en de Asterd plas in Breda te bewaken. Zij verlenen daar EHBO, en voeren indien nodig reddingen uit.

Waneer je graag wil weten naar wie wij zijn en wat we doen, kom dan eens langs op een van de oefenavonden om een kijkje te nemen en eventueel een les mee te zwemmen. Mocht je al overtuigd zijn dan kun je ook direct aanmelden.

Voor meer informatie kun je onze folder bekijken of contact met ons opnemen